loader image

رشته های مقطع کاردانی و کارشناسی مرکز علمی کاربردی فرهنگ هنر واحد 29

در ایران رشته حسابداری یک رشته پر طرفدار است. یکی از اصلی ترین دلایل این اشتیاق بازارکار بسیار مناسب در کشور عزیزمان ایران است.دانشگاه علمی کاربردی واحد ۲۹ این فرصت را برای شما عزیزان فراهم آورده است که بدون کنکور در این رشته تحصیل کنید.برای برقراری تماس و مشاوره رایگان همین حالا اقدام کنید.

رشته حسابداری مناسب چه کسانی است؟

 

حسابداری علم گزارشگری مالی شرکت‌ها است. گزارش‌هایی که بتوانند وضعیت مالی یک شرکت را با زبان مشخص و استاندارد حسابداری، به تمامی استفاده‌کنندگان از این گزارش‌ها انتقال دهند. گزارش‌های مالی بیانگر وضعیت شرکت، درآمدها و هزینه‌ها، دارایی‌ها، سرمایه‌ها، بدهی‌ها و حقوق صاحبان سهام یک شرکت هستند؛ به نحوی که هر فرد با مطالعه دقیق آن‌ها می‌تواند وضعیت کنونی، عملکرد گذشته و چشم اندازهای آینده یک شرکت را به خوبی درک کند.

حسابدارها افرادی هستند که به نوعی، جملات معمول در فضای کسب و کار و در فضای مالی یک شرکت را به عدد تبدیل می‌کنند تا با توجه به قوانین مشخص زبان عددی، برای تمامی استفاده‌کنندگان قابل درک باشند. یک حسابدار باید بتواند به خوبی گزارش کارهای خود را ارائه دهد. بنابراین باید به ادبیات و اصول نگارش زبان فارسی به خوبی تسلط داشته باشد. این ویژگی، بخصوص در سطوح بالاتر این رشته یعنی حسابرسی و مدیریت مالی اهمیت بسیاری دارد.

لذا حسابداری برای افرادی مناسب است که بتوانند به طور مکرر با اعداد ارتباط داشته و قدرت تجزیه و تحلیل آن‌ها را داشته باشند و حساب‌های مختلف، در قالب اعداد را به سادگی تفکیک کنند. افرادی که علاقه‌مند به فضای مالی یک شرکت و مدیریت گزارشگری‌های مالی آن هستند و از طرفی خلاقیت و نوآوری‌های اقتصادی را دارند، می‌توانند حسابداران موفقی باشند.

مطالب مطرح شده در رشته حسابداری به دانشجویان کمک می‌کند تا بتوانند ذهنی کمی داشته باشند و دنیای اطراف خود را بر اساس اعداد تجزیه و تحلیل کنند. حسابداری پایه علمی بسیاری از رشته‌های دیگر مانند مدیریت مالی و سرمایه‌گذاری است و علاقمندان به این رشته‌ها نیز می‌توانند در این رشته موفق باشند.

مهندسی معماری یک دانش میان رشته‌ای به حساب می‌آید. این بدین معنی است که معماری مجموعه‌ای متشکل از فن و هنر محسوب می‌شود. با اینکه مهندسی معماری را در زیر مجموعه ریاضی و فیزیک قرار می‌دهند اما این رشته در واقعیت دارای دو جنبه هنری و فنی است.دانشگاه علمی کاربردی واحد ۲۹ این فرصت را برای شما عزیزان فراهم آورده است که بدون کنکور در این رشته تحصیل کنید.برای برقراری تماس و مشاوره رایگان همین حالا اقدام کنید.

فارغ التحصیل رشته مهندسی معماری در چه کارها و صنایعی می‌تواند شاغل شود؟

 

افرادی که در رشته مهندسی معماری فارغ التحصیل می‌شوند، هم می‌توانند در آزمون‌های استخدامی ادارات و موسسات مختلف شرکت کنند و هم می‌توانند در بازار کار آزاد مشغول به کار شوند. از تاسیس دفتر طراحی شخصی تا همکاری با معماران و شرکت‌های مهندسی مختلف بازه گسترده‌ای است که یک مهندس معمار می‌تواند بسته به توانایی‌ها و علاقه‌ای که دارد، در آن‌ها شاغل شود. در ادامه نیز به تعدادی از این زمینه‌ها اشاره شده است:

  • تاسیس دفتر طراحی معماری شخصی
  • تاسیس شرکت‌های مختلف مهندسی در زمینه ساخت و ساز
  • کسب پروانه اشتغال به کار مهندسی از وزارت راه، مسکن و شهرسازی
  • همکاری بعنوان طراح معمار در شرکت‌های معماری
  • طراحی معماری ساختمان‌های مختلف بصورت پروژه‌های شخصی
  • طراحی داخلی ساختمان‌های مختلف از قبیل مسکونی، اداری، تجاری و …
  • طراحی نمای ساختمان‌های مختلف از قبیل مسکونی، اداری، تجاری و …
  • نظارت بر اجرای پروژه‌های ساختمانی بصورت همکاری با دفاتر مختلف معماری
  • نظارت بر اجرای پروژه‌های شخصی
  • اجرای ساختمان‌های گوناگون بصورت همکاری با طراحان و سرمایه‌گذاران مختلف
  • استخدام به عنوان نقشه‌کش معماری در دفاتر مهندسی مختلف
  • مدلساز و طراح سه بعدی پروژه‌های معماری
  • متره و برآورد پروژه‌های ساختمانی
  • مشاور ساخت و ساز
  • تاسیس کلینیک‌های ساختمانی و ارائه خدمات مربوط به مصالح ساختمانی
  • تدریس دروس تخصصی معماری به دانشجویان
 

ما بسیار خوشحالیم که تربیت دبیر قرآن به عنوان یک رشته دانشگاهی مورد توجه قرار گرفته و توانسته رنگ و بوی اصلی خود را که از قرآن گرفته در قالبی آکادمیک به علاقمندان خود عرضه نماید به هر حال آنچه برای هر معلمی واجب است عمل به دانسته های خود اوست و مهمتر از هر معلم ، معلم قرآن است که اگر کوچکترین خطائی از او سر زند ذهن حساس دانش آموزان از قران فرار می کند .

دانشگاه علمی کاربردی واحد ۲۹ این فرصت را برای شما عزیزان فراهم آورده است که بدون کنکور در این رشته تحصیل کنید.

برای برقراری تماس و مشاوره رایگان همین حالا اقدام کنید.

 

رشته تربیت معلم و قرآن چیست؟

تربیت افرادی متخصص و کارآمد در زمینه علوم قرآنی و آموزش مفاهیم آن ، یکی از نیازهای دائمی شیعیان در دنیای امروز است تا بتوان زیبایی های قرآن را نمایان کرد.

افرادی که از رشته تربیت معلم قرآن کریم فارغ التحصیل می شوند مهم ترین زمینه شغلی که برایشان فراهم است ، تدریس مفاهیم و مباحث قرآنی است که می تواند در مقاطع ابتدایی و راهنمایی و حتی رده سنی کودکان صورت گیرد.

همچنین امکان آموزش این مفاهیم در محافل مذهبی نیز وجود دارد.

علاوه بر زمینه های آموزشی ، دانش آموختگان رشته تربیت معلم قرآن کریم می توانند در پایگاه های مقاومت نیز مشغول به کار شوند و یا به فعالیت های پژوهشی در زمینه علوم قرآنی بپردازند.

به طور کلی باید گفت صرفا داشتن مدرک برای یک فرد ، کارساز نیست. بلکه علاقه و مهارت اوست که می تواند آینده ای روشن را برای او رقم زند.

 

در گرایش زبان و ادبیات انگلیسی طی سه ترم، دروس پایه که شامل خواندن، نگارش و مکالمه است، آموزش داده می شود تا دانشجو با مسائل اساسی زبان آشنا گشته و آماده مطالعه دروس تخصصی خود شامل ادبیات انگلیسی، ترجمه، زبان شناسی و روش تدریس، آزمون سازی و نقد ادبی گردد.

دانشگاه علمی کاربردی واحد ۲۹ این فرصت را برای شما عزیزان فراهم آورده است که بدون کنکور در این رشته تحصیل کنید.

برای برقراری تماس و مشاوره رایگان همین حالا اقدام کنید.

 

رشته زبان انگلیسی چیست؟

 

 رشته زبان انگلیسی برای کسانی که تمایل دارند زبان انگلیسی را به طور تخصصی آموزش ببیند؛ یک انتخاب بسیار خوب و هوشمندانه می باشد. این رشته چندین زیر شاخه دارد تا متقاضیان بتوانند مهارت بیشتری در شاخه های زبان انگلیسی به دست بیاورند. در دانشگاه های ایران، رشته زبان انگلیسی در ۳ زیر شاخه و گرایش ارائه می شود. گرایش آموزش زبان انگلیسی برای افرادی است که می خواهند در زمینه آموزش و نحوه تدریس انگلیسی فعالیت کنند؛ در نظر گرفته شده است. در گرایش مترجمی زبان انگلیسی، تمرکز سیستم آموزشی دانشگاه ها بر روی ترجمه می باشد به طوری که فارغ التحصیلان بتوانند انواع متون انگلیسی را به صورت روان ترجمه کنند. گرایش ادبیات انگلیسی نیز سومین گرایش در رشته زبان انگلیسی، می باشد که ادبیات ملل انگلیسی زبان در آن تدریس می شود. این سه گرایش می توانند افراد را در شاخه های مختلف زبان انگلیسی به طور تخصصی آموزش دهند تا به عنوان نیروهای متخصص وارد بازار کار شوند.

آینده شغلی و بازار کار رشته زبان انگلیسی:
فارغ التحصیلان رشته زبان انگلیسی با توجه به گرایش تحصیلی خود می توانند در مشاغل زیر مشغول به کار شوند و درآمد خوبی را کسب کنند.

  • موسس آموزشگاه زبان های خارجی:

فارغ التحصیلان رشته زبان انگلیسی می توانند اقدام به تأسیس آموزشگاه زبان کنند و انواع دوره های آموزش زبان را در آن برگزار کنند. این کار به سرمایه گذاری و اخذ مجوزهای لازم نیاز دارد تا افراد بتوانند فعالیت خود را آغاز کنند و اقدام به جذب مدرس های بیشتر کنند.

  •  تدریس در موسسات و آموزشگاه های زبان:

هر فارغ التحصیل رشته زبان انگلیسی با توجه به سطح دانش خود می تواند در انواع موسسات و آموزشگاه های زبان، مشغول به کار شود و با تدریس تمام وقت در کلاس های زبان، به درآمد خوبی برسد. لازمه این شغل تسلط کامل به مباحث آموزش زبان انگلیسی می باشد تا فرد بتواند مطالب را به خوبی به زبان آموزان تدریس کند.

  •  ترجمه انواع متون:

انگلیسی به فارسی و بالعکس برای افرادی که در گرایش مترجمی زبان انگلیسی تحصیل می کنند، ترجمه انواع متون فارسی به انگلیسی و بالعکس می تواند منبع درآمد خوبی باشد. یک امتیاز ویژه این شغل این است که این افراد می توانند به صورت غیر حضوری نیز کار ترجمه متون را انجام دهند.

  •  مترجم در ادارات دولتی و یا خصوصی:

امروزه در کلیه ادارات اعم از دولتی یا خصوصی به یک مترجم نیاز است. به خصوص در سازمان هایی که فعالیت بین المللی دارند، حضور یک مترجم زبان انگلیسی ماهر، بسیار ضروری می باشد. بنابراین مترجم در ادارات دولتی و یا خصوصی یک شغل بسیار خوب برای فارغ التحصیلان این رشته است که درآمد نسبتا خوبی نیز دارد.

  • مولف مقالات انگلیسی و کتاب های مختلف به زبان انگلیسی:

فارغ التحصیلان رشته زبان انگلیسی به خصوص گرایش زبان و ادبیات انگلیسی می توانند در زمینه تالیف و نویسندگی انواع مقالات و کتاب های مختلف فعالیت کنند. حتی برخی از فارغ التحصیلان رشته های دیگر نیز برای تالیف مقالات بین المللی خود  به مترجمان زبان انگلیسی مراجعه می کنند و افراد می توانند از این راه هم کسب درآمد کنند.

  •  تولید محتوای انگلیسی و بازاریابی دیجیتالی بسیاری از وب سایت های مختلف:

برای بازاریابی محتوا، نیاز به مقالات انگلیسی زبان دارند. برخی از سایت ها این مقالات را به صورت انگلیسی بر روی سایت قرار می دهند و برخی نیز آن ها را به صورت ترجمه شده، روی سایت می گذارند. در هر صورت وجود یک فارغ التحصیل رشته زبان انگلیسی ضروری است. زیرا می تواند این کار را به نحوه احسن انجام دهد و نیاز کارفرما را برآورده کند.

  •  نیروی فریلنسر در سایت های انگلیسی زبان:

برخی از سایت های بین المللی هستند که نیاز به مقالات و یا انواع تحقیقات انگلیسی دارند؛ افراد می توانند به صورت فریلنسر و یا نیروی دورکار در این گونه سایت ها فعالیت کنند و درآمد خوبی کسب کنند. این نوع مشاغل برای افرادی که نیاز به کار غیرحضوری دارند؛ بسیار مناسب است.

  • مترجم توریست ها در مکان های فرهنگی و گردشگری:

تمامی تورهایی که برای توریست ها برگزار می شود نیازمند به یک مترجم که مسلط بر مکالمه زبان انگلیسی است، هستند تا بتواند در مورد تاریخچه مکان فرهنگی و یا گردشگری برای افراد انگلیسی زبان، توضیح دهند و به صورت روان با توریست ها صحبت کنند. این شغل جزء مشاغلی است که هیچ گاه از رونق نمی افتد و می تواند درآمد خوبی را برای افراد فراهم کند. فارغ التحصیلان رشته زبان انگلیسی می توانند در این زمینه نیز فعالیت کنند.

 

گردشگری یکی از مهمترین صنایع خدماتی به شمار می‌آید که زمینه‌ساز توسعه پایدار و افزایش درآمدهای ارزی بسیاری از کشورها در سراسر جهان است و فرصت‌های اشتغال گوناگونی را فراهم می‌کند. گردشگری به دلیل گستردگی در مباحث نظری و تنوع در منابع مطالعاتی و وسعت دانش پایه‌ای، می‌تواند افراد مختلفی را با گرایش‌ها و علاقه‌مندی‌های گوناگون به خود جذب کند

دانشگاه علمی کاربردی واحد ۲۹ این فرصت را برای شما عزیزان فراهم آورده است که بدون کنکور در این رشته تحصیل کنید.

برای برقراری تماس و مشاوره رایگان همین حالا اقدام کنید.

 

معرفی رشته گردشگری

 

از آن‌جایی که گردشگری یک مبحث علمی میان رشته‌ای است، بسیاری از مباحث و دروس گوناگون می‌توانند زمینه‌ساز موفقیت در این رشته تحصیلی باشند. دروسی مانند تاریخ، جغرافیا، روان‌شناسی، جامعه‌شناسی، آشنایی با طبیعت و علوم طبیعی، زبان‌های خارجی، باستان‌شناسی، معماری، کشاورزی و … می‌توانند زمینه‌های خوب و مطلوبی در راستای توسعه‌ مهارت‌های فردی در رشته‌های گردشگری قلمداد شوند.

هم‌چنین، اطلاعات عمومی در زمینه‌های کشورها و تاریخ ملل و فرهنگ جوامع یکی از مهم‌ترین پیش‌نیازهای اساسی است که می‌تواند در آینده شغلی افراد در بخش گردشگری سبب تمایز فردی و توسعه برند تجاری شود.

گرایش‌های رشته گردشگری برای ادامه تحصیل چه هستند؟

رشته گردشگری در چهار مقطع کاردانی، کارشناسی، کارشناسی ارشد و دکتری با پذیرش دانشجو امکان ادامه تحصیل را به علاقه‌مندان این رشته می‌دهد. رشته گردشگری در مقطع کاردانی با گرایش «کاردانی حرفه‌ای گردشگری» این فرصت را برای علاقه‌مندان فراهم کرده است.

هم‌چنین در مقاطع کارشناسی، در گرایش «مدیریت گردشگری» نیز امکان ادامه تحصیل فراهم است و در مقطع کارشناسی ارشد، دو گرایش برای ادامه تحصیل وجود دارد که شامل «مدیریت جهانگردی گرایش بازاریابی جهانگردی» و «مدیریت جهانگردی گرایش برنامه‌ریزی توسعه جهانگردی» است. در نهایت در مقطع دکتری، با گرایش «مدیریت گردشگری»، افراد می‌توانند در بالاترین مقطع به تکمیل تحصیلات خود در این رشته اهتمام ورزند.

تکنولوژی آموزشی در لغت از واژه های خاص  تکنو به معنی برخورد سیستماتیک با پدیده های علمی ،  لوژی  به معنای شناخت و  آموزش  به معنای فعالیت های هدفمندی است که مربیان یا معلمان انجام می دهند تا تغییر رفتار یا توانایی تغییر رفتار در فراگیرنده به وجود بیاید. از همین جا مشخص می شود که تکنولوژی آموزشی به معنای شناخت پدیده ها یا روش های دقیق آموزشی برای رسیدن به اهداف آموزشی است .

دانشگاه علمی کاربردی واحد ۲۹ این فرصت را برای شما عزیزان فراهم آورده است که بدون کنکور در این رشته تحصیل کنید.

 

معرفی رشته تکنولوژی آموزشی

 

تکنولوژی آموزشی ، رویکردی سیستمی است که فرآیند یاددهی و یادگیری را کنترل می کند . برای مثال متخصص تکنولوژی آموزشی بررسی می کند که در فرآیند یاددهی و یادگیری چه مسائل یا مشکلاتی وجود دارد تا بتواند مسئوولیت حل این مشکلات را بر عهده بگیرد . چنین فردی نسبت به تمام فرآیند یاددهی و یادگیری ، خواه فرآیند در مرحله درون داد سیستم باشد یا برون داد یا خود فرآیند سیستم باشد ، حساسیت نشان می دهد .
تعلیم و تربیت یک فرآیند است و عوامل سیستماتیک مثل کلاس ، معلم ، کتاب ،  فضای آموزشی و امکانات آموزشی در آن وجود دارد و دارای درون دادی به نام شاگرد و برون دادی به نام فارغ التحصیل می باشد .
خیلی ها تصور می کنند که تکنولوژی آموزشی ،  تکنولوژی است و این رشته باید در دانشکده فنی استقرار داشته باشد . اما باید گفت که تکنو با تکنیک فرق دارد و تکنولوژی آموزشی همراه و همگام با روانشناسی تربیتی کار آموزش را آسان می سازد . به همین دلیل محل فعالیت دانشجویان و استادان این رشته دانشکده های علوم تربیتی و روانشناسی تربیتی است و چگونگی فعالیت متخصصان این رشته با توجه به مبانی تئوریک و عملی روانشناسی پرورشی شکل می گیرد و در آن طراحی آموزش و اجرا و ارزشیابی آموزش مطرح می باشد . در واقع کارشناسان این رشته ، طراحان آموزشی یا مهندسان آموزشی هستند . مهندسانی که هم و غم آنها تسهیل سازی یادگیری و آموزش است .
 فرصتهای شغلی فارغ التحصیلان گرایش تکنولوژی آموزشی:
فلسفه اصلی این رشته استفاده از توانایی فارغ التحصیلان آن در آموزش و پرورش و سپس صدا و سیما است . اما در عمل می بینیم که به دلیل تفکر غلط حاکم بر برخی محیط های آموزشی ، تکنولوژیست های آموزشی به سختی جذب این مراکز می شوند . البته برخی از فارغ التحصیلان این رشته جذب مدارس غیر انتفاعی شده اند و با ارائه طرح های آموزشی برای دوره ها و درس های مختلف، کارآیی مدرسه را بسیار ارتقاء داده و در واقع بسیار موفق بوده اند .
عده ای از فارغ التحصیلان نیز جذب وزارت ارشاد یا کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان می شوند و بالاخره برخی از فارغ التحصیلان با توجه به توانایی هایی که در طی تحصیل کسب کرده اند جذب بازار کار آزاد می شوند و به عکاسی آموزشی با تولید فیلم های آموزشی می پردازند.

 

معرفی رشته تکنولوژی آموزشی

 

تکنولوژی آموزشی ، رویکردی سیستمی است که فرآیند یاددهی و یادگیری را کنترل می کند . برای مثال متخصص تکنولوژی آموزشی بررسی می کند که در فرآیند یاددهی و یادگیری چه مسائل یا مشکلاتی وجود دارد تا بتواند مسئوولیت حل این مشکلات را بر عهده بگیرد . چنین فردی نسبت به تمام فرآیند یاددهی و یادگیری ، خواه فرآیند در مرحله درون داد سیستم باشد یا برون داد یا خود فرآیند سیستم باشد ، حساسیت نشان می دهد .
تعلیم و تربیت یک فرآیند است و عوامل سیستماتیک مثل کلاس ، معلم ، کتاب ،  فضای آموزشی و امکانات آموزشی در آن وجود دارد و دارای درون دادی به نام شاگرد و برون دادی به نام فارغ التحصیل می باشد .
خیلی ها تصور می کنند که تکنولوژی آموزشی ،  تکنولوژی است و این رشته باید در دانشکده فنی استقرار داشته باشد . اما باید گفت که تکنو با تکنیک فرق دارد و تکنولوژی آموزشی همراه و همگام با روانشناسی تربیتی کار آموزش را آسان می سازد . به همین دلیل محل فعالیت دانشجویان و استادان این رشته دانشکده های علوم تربیتی و روانشناسی تربیتی است و چگونگی فعالیت متخصصان این رشته با توجه به مبانی تئوریک و عملی روانشناسی پرورشی شکل می گیرد و در آن طراحی آموزش و اجرا و ارزشیابی آموزش مطرح می باشد . در واقع کارشناسان این رشته ، طراحان آموزشی یا مهندسان آموزشی هستند . مهندسانی که هم و غم آنها تسهیل سازی یادگیری و آموزش است .
 فرصتهای شغلی فارغ التحصیلان گرایش تکنولوژی آموزشی:
فلسفه اصلی این رشته استفاده از توانایی فارغ التحصیلان آن در آموزش و پرورش و سپس صدا و سیما است . اما در عمل می بینیم که به دلیل تفکر غلط حاکم بر برخی محیط های آموزشی ، تکنولوژیست های آموزشی به سختی جذب این مراکز می شوند . البته برخی از فارغ التحصیلان این رشته جذب مدارس غیر انتفاعی شده اند و با ارائه طرح های آموزشی برای دوره ها و درس های مختلف، کارآیی مدرسه را بسیار ارتقاء داده و در واقع بسیار موفق بوده اند .
عده ای از فارغ التحصیلان نیز جذب وزارت ارشاد یا کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان می شوند و بالاخره برخی از فارغ التحصیلان با توجه به توانایی هایی که در طی تحصیل کسب کرده اند جذب بازار کار آزاد می شوند و به عکاسی آموزشی با تولید فیلم های آموزشی می پردازند.

 

برای برقراری تماس و مشاوره رایگان همین حالا اقدام کنید.

رشته موسیقی برای افرادی مناسب است که به هنر و شاخه‌های آن علاقه داشته باشند. اگر شنیدین موسیقی دوران کلاسیک لذت می‌برید و علاقه دارید که به دانش پس‌زمینه ساخت چنین قطعاتی پی ببرید، این رشته مناسب شماست. اگر با دیدن فیلم سینمایی و توجه به موسیقی متن آن فیلم، درک عمیقی از آن کسب می‌کنید و به ساخت چنین قطعاتی علاقه‌مند می‌شوید، تحصیل در این رشته برای شما مناسب است.

دانشگاه علمی کاربردی واحد ۲۹ این فرصت را برای شما عزیزان فراهم آورده است که بدون کنکور در این رشته تحصیل کنید.

برای برقراری تماس و مشاوره رایگان همین حالا اقدام کنید.

 

رشته موسیقی مناسب چه کسانی است؟

 

رشته موسیقی به صورت خاص موسیقی کلاسیک و تدریس آن در ایران به سال ۱۲۴۸ برمی‌گردد و پس از آن کلاس‌­های درس موسیقی طی چندین دوره تغییر نام دادند که از جمله این نام‌ها می‌­توان به هنرستان سرود و آهنگ­های انقلابی، هنرستان عالی موسیقی، مدرسه موسیقار، هنرستان موسیقی، مدرسه­ موسیقی دولتی، مدرسه موزیک، کلاس موزیک، هنرستان موسیقی اشاره کرد.

به صورت کلی رشته موسیقی از جمله رشته‌های هنری به حساب می‌آید که اولین نکته‌ قابل ذکر برای فعالیت در آن، علاقه‌ فرد است. اگر شخصی در دوران کودکی یا نوجوانی خود دوره‌های آموزش یک ساز را گذرانده باشد و علاقه‌مند به این باشد که تخصصی‌تر این رشته را دنبال کند می‌تواند با انتخاب رشته در پایان مقطع تحصیلی نهم (نظام جدید) در رشته موسیقی مشغول به تحصیل شود، که در آن با اصول اولیه و دروس پایه‌ای موسیقی آشنا خواهد شد.

اما محدودیتی وجود ندارد، زیرا افرادی بوده‌اند که حتی در مقطع هنرستان در رشته‌ای به غیر از موسیقی تحصیل کرده بودند اما در دانشگاه با تغییر مسیر خود و انتخاب رشته موسیقی به تحصیل پرداخته‌اند کما این‌که موسیقی‌دانان زبده و صاحب نامی نیز شده‌اند.

نکته دیگری که باید به آن اشاره کرد این است که طبق ابلاغیه‌ها و بخشنامه‌های سازمان سنجش و آموزش کشور در سال‌های اخیر ، دانش آموزانی که در هنرستان موسیقی تحصیل نکرده‌اند و در رشته دیگر محصل بوده‌اند، می‌توانند با شرکت در کنکور سراسری هنر پس از اخذ نمره و تراز قابل قبول و انتخاب رشته در مقطع کاردانی یا کارشناسی پیوسته به تحصیل در یکی از گرایش‌های رشته موسیقی بپردازند.

رشته موسیقی می‌تواند برای کسانی مناسب باشد که علاقه‌مند به موسیقی باشند و از وقت گذاشتن و تلاش در این زمینه و رشد لذت ببرند و روحیاتی مطلوب و مطابق طبع هنری داشته باشند. به صورت کلی باید در نظر داشت که در آموزش یک ساز، یک هنرجو می‌بایست در طول روز حداقل بین یک تا شش ساعت بسته به سطح هنرجو به تمرین ساز اشتغال داشته باشد.

اگر پشت‌کار فرد در این زمینه کافی نباشد امکان دارد در ادامه مسیر اگر نتیجه مورد نظرش را نگیرد دلسرد و دل زده شود و در نهایت، این هنر را ترک کند. بنابراین، علاقه‌مندی و پشت کار در تمرین از عوامل مهمی هستند که باعث موفقیت یک فرد در این رشته تحصیلی می‌شود.

پس جمع‌بندی به این صورت است که در مراحل اولیه، یک دانش آموز می‌تواند با تحصیل در هنرستان موسیقی به آموزش پایه‌ای و تئوری موسیقی بپردازد و یک یا حتی چند ساز را به صورت تخصصی آموزش ببیند و در مقطع تحصیلی بعدی وارد دانشگاه در رشته موسیقی شود، یک گرایش را انتخاب کند و به صورت تخصصی‌تر به آن گرایش مشغول شود. برای کسانی که علاقه‌مندی بیشتری دارند و تشنه آموختن و حتی علاقه‌مند به تدریس در دانشگاه در رشته موسیقی هستند، امکان ادامه تحصیل در مقطع ارشد و حتی دکتری نیز وجود دارد.